BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt Oracle-produkt erstatter Microsoft-servere

Oracle starter nå salget av en helt ny server for Microsoft Outlook og fillagring. Målet er å få bedrifter til å kaste ut sine Windows-servere.

22. aug. 2002 - 11:31


Med "Collaboration Server" tråkker Oracle erkekonkurrenten Microsoft rett på tærne, for det er på backoffice Microsoft er sterke med sine Windows-servere. Microsoft forsøker å vokse seg inn i det tyngre bedriftssystem-markedet, et område som i dag domineres av Unix og aktører som Oracle, IBM og SAP. Men nå slår Oracle tilbake med et angrep på Microsofts kjerneområde.

Les også


I tillegg har Oracle lagt til fillagring - nå vil den enkelte bruker lagre alle sine filer i en sentral database, noe som blant annet gir raskere søk, hevder Oracle.

Oracles kommunikasjonserver kopierer også kalendersystemet i Outlook og gir brukere tilgang til sin e-post og beskjeder via Internett og telefon slik at man kan få lest opp eller kan lese inn beskjeder.

Oracles store salgsargument er driftskostnader. I mellomstore og store bedrifter blir det mange fil og e-postservere, noe som gir dyr og lite oversiktlig drift. Sentralisert drift av en server kan redusere kostnadene og øke sikkerheten. Collaboration Server kjører blant annet all virussjekk på serveren.

- Alle funksjoner i Outlook bevares og du trenger ikke å bytte noe på den enkelte PC, forteller Harald Løvvik, markedsdirektør i Oracle til digi.no.

Oracle lanserer ofte produkter lenge før de kommer i salg, men i dette tilfeller starter salget 31. august. Prisen er 500 kroner per bruker per år, opplyser Løvvik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.