Nytt OS for Pocket PC avduket

Microsoft lanserte mandag et nytt operativsystem for Pocket PC-baserte lommedatamaskiner og smarttelefoner. Den største nyheten er navnet.

Microsoft lanserte mandag et nytt operativsystem for Pocket PC-baserte lommedatamaskiner og smarttelefoner. Den største nyheten er navnet.

Som ventet er det ikke den helt store flommen av ny funksjonalitet som følger med Microsofts nyeste operativsystem for Pocket PC. Derfor er navneskiftet kanskje den viktigste nyheten.

Den til i dag siste utgaven av operativsystemet for Pocket PC har hatt navnet Pocket PC 2002. Operativsystemet Microsoft avduket i dag, heter Windows Mobile 2003.

    Les også:

Noe nye funksjonalitet er det likevel. Blant annet skal tilknytningen til trådløse nettverk basert på 802.11 og Bluetooth være forenklet, og e-poststøtten og synkroniseringen med Exchange skal være forbedret. Noe funksjonalitet knyttet til den kommende Exchange 2003 skal også være på plass.

Operativsystemet henvender seg nå mer til forbrukerne ved å tilby et nytt spill og et program for å vise bilder. Programvaren har også støtte for digitale kamera, hvis den fysiske enheten har dette innebygd. I tillegg kan tv-programmer lastet ned fra en PC vises siden Windows Media 9-teknologien er inkludert.

Under skallet er operativsystemet flyttet til en ny, underliggende kjerne som baserer s4eg på Windows CE .Net 4.2 i stedet for Windows CE 3.0, som har vært basis for tidligere utgaver av Pocket PC.

Windows Pocket PC 2003-basert maskinvare vil ha .Net Compact Framework bygget inn i enhetenes ROM (Read-Only Memory). Dette er en strippet utgave av Microsofts .Net Framework. Dette skal bety at utviklere med erfaring fra for eksempel Microsoft Visual Studio .Net ikke skal trenge spesiell opplæring for også å kunne lage applikasjoner til Windows Mobile 2003.

En rekke selskaper ventes i dag eller om kort tid å lansere enheter som tar Windows Mobile 2003 i bruk. Dette inkluderer Dell, Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard, Toshiba og ViewSonic.

Til toppen