Nytt PalmOS for smarte mobiler

PalmSource lanserer et nytt avansert system for smarte mobiltelefoner, med alt fra GSM til WLAN.

PalmSource lanserer et nytt avansert system for smarte mobiltelefoner, med alt fra GSM til WLAN.

I dag og i morgen gjennomfører PalmSource en europeisk utviklerkonferanse i München, PalmSource Euro DevCon 2004. Selskapet benytter anledningen til å kunngjøre en rekke nyheter, blant annet en oppgradert versjon av dets nyeste operativsystem, Cobalt 6.1.

PalmSource kunngjorde i juni i fjor et nytt operativsystem, med kodenavn Sahara. Det ble gjort tilgjengelig for utviklere i januar i år, under navnet Cobalt 6.0, og fikk svært positiv omtale av ZDNet som sammenliknet det punkt for punkt med Microsofts tilsvarende Windows Mobile 2003.

    Les også:

Cobalt 6.1 er en tilpasning av det hittil nyeste PalmOS til avanserte PDA-mobiler. Det skal ikke bare gi PDA-mobiler lettbrukte og avanserte funksjoner, med også tilby maskinvareleverandørene allsidige og brukervennlige verktøy for utvikling og tilpasning. Dette ser ut til å være de viktigste nyhetene i Cobalt 6.1:

  • integrert telefoni med standard håndtering av GSM og GPRS
  • integrert støtte for WLAN og den nyeste implementeringen av Bluetooth
  • standard støtte for automatisk sikkerhetskopiering og gjenoppretting av brukerdata når batteriet er lavt eller fjernet
  • gjennomtenkt brukergrensesnitt som kan styres med én hånd, noe som også er gjennomført i alle de typiske PDA-applikasjonene
  • innebygget støtte for minnekort av typen SD, og for USB On-the-Go

I forkant av konferansen lot markedssjef Michael Mace i PalmSource seg intervjue av ZDNet. Mace sa at det finnes ti ulike PDA-mobiler under utvikling med Cobalt 6.1, og at de første Cobalt-drevne mobiltelefoner kan være i salg i løpet av første halvår 2005.

I tillegg til Microsoft, er også Symbian, systemet brukt i PDA-mobiler fra Nokia og Sony Ericsson, en viktig konkurrent.

For å sikre muligheten for innpass på det stadig viktigere markedet i Kina, har Cobalt 6.1 også fått innebygget støtte for kinesiske tegn.

Til toppen