FORBRUKERTEKNOLOGI

Nytt PalmOS for smarte mobiler

PalmSource lanserer et nytt avansert system for smarte mobiltelefoner, med alt fra GSM til WLAN.

28. sep. 2004 - 10:15

I dag og i morgen gjennomfører PalmSource en europeisk utviklerkonferanse i München, PalmSource Euro DevCon 2004. Selskapet benytter anledningen til å kunngjøre en rekke nyheter, blant annet en oppgradert versjon av dets nyeste operativsystem, Cobalt 6.1.

PalmSource kunngjorde i juni i fjor et nytt operativsystem, med kodenavn Sahara. Det ble gjort tilgjengelig for utviklere i januar i år, under navnet Cobalt 6.0, og fikk svært positiv omtale av ZDNet som sammenliknet det punkt for punkt med Microsofts tilsvarende Windows Mobile 2003.

    Les også:

Cobalt 6.1 er en tilpasning av det hittil nyeste PalmOS til avanserte PDA-mobiler. Det skal ikke bare gi PDA-mobiler lettbrukte og avanserte funksjoner, med også tilby maskinvareleverandørene allsidige og brukervennlige verktøy for utvikling og tilpasning. Dette ser ut til å være de viktigste nyhetene i Cobalt 6.1:

  • integrert telefoni med standard håndtering av GSM og GPRS
  • integrert støtte for WLAN og den nyeste implementeringen av Bluetooth
  • standard støtte for automatisk sikkerhetskopiering og gjenoppretting av brukerdata når batteriet er lavt eller fjernet
  • gjennomtenkt brukergrensesnitt som kan styres med én hånd, noe som også er gjennomført i alle de typiske PDA-applikasjonene
  • innebygget støtte for minnekort av typen SD, og for USB On-the-Go

I forkant av konferansen lot markedssjef Michael Mace i PalmSource seg intervjue av ZDNet. Mace sa at det finnes ti ulike PDA-mobiler under utvikling med Cobalt 6.1, og at de første Cobalt-drevne mobiltelefoner kan være i salg i løpet av første halvår 2005.

I tillegg til Microsoft, er også Symbian, systemet brukt i PDA-mobiler fra Nokia og Sony Ericsson, en viktig konkurrent.

For å sikre muligheten for innpass på det stadig viktigere markedet i Kina, har Cobalt 6.1 også fått innebygget støtte for kinesiske tegn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.