Nytt partnerskap innen beslutningsstøtte

Hyperion slår sammen sin beslutningsstøtte med Novells teknologi for sikker rollebaserte portal.

Hyperion slår sammen sin beslutningsstøtte med Novells teknologi for sikker rollebaserte portal.

«Business Performance Management Suite» fra Hyperion er et svært omfattende tilbud innen beslutningsstøtte, kanskje mest beregnet på de aller største bedriftene. Ifølge Hyperions egne tall har de 85 prosent av verdens 100 største bedrifter («Global 100») som kunder, og 352 eller knapt 70 prosent av de 500 største («Global 500»).

En av de store nyhetene på Hyperions pågående fire dagers brukerkonferanse i Chicago, er at denne suiten skal kombineres med portalteknologi fra Novell, nærmere bestemt exteNd. Den kombinerte løsningen demonstreres på konferansen.

Poenget, sett fra Hyperions side, er å kunne tilby verktøyene for beslutningsstøtte gjennom en bedriftsportal, slik at de kan brukes av langt flere. Novells portalløsning bygger på selskapets utvidede katalogtjenester, og løser følgelig problemet med streng og effektiv kontroll av hvem som får tilgang til hva av informasjon, verktøy og tjenester. Ifølge Meta Group er dette et avgjørende hensyn når man skal spre avansert beslutningsstøtte nedover og utover i organisasjonen. Novells teknologi bidrar også til å lette dataintegrasjonen, det vil si samtidig innhenting og bearbeiding av data fra flere kilder.

Hyperion-verktøyene omfatter planlegging, rapporter og modellering.

Til toppen