Nytt prisfall for projektorer

Projektorer raser nedover i pris. To tilbud fra nettbutikkene Komplett og PS Data etablerer et nytt nivå.

Projektorer raser nedover i pris. To tilbud fra nettbutikkene Komplett og PS Data etablerer et nytt nivå.

Prisene på IT-produkter sklir vanligvis langsomt nedover, men av og til kommer det brå prisfall som etblerer nye prisnivåer for en produktgruppe.

I mars i fjor omtalte digi.no et tilbud fra Elkjøp som sendte den enkle Epson-projektoren EMP-30 ned til 9995 kroner. Dette kuttet Elkjøp så med to tusen kroner ny Epson-projekter.

Nå faller projektorne enda et hakk. Dette er gode nyheter for en rekke forhandlere som selger stadig mer IT-utstyr til hjemmemarkedet. De billigste modellene har ikke høy nok oppløsning for å brukes til Powerpoint-presentasjoner.

Komplett selger nå en LG-modell beregnet på hjemmebruk som kutter prisen til 6995 kroner. I følge Atle Severinsen får man på enkelte felter en veldig god projekter. Maskinen veier bare 2,9 kilo og gir en lysstyrke på hele 1500 ANSI. Men projektoren gir et bilde på 800x600 bildepunkter, noe som ikke gir et bredskjerm-bilde (16/9-forhold).

- Vi tror dette er den billigste projektoren som har vært i salg i Norge så langt. Vi har kjøpt en større parti direkte fra LG som er et spesialtilbud, men dette kan vi gjenta, forteller Severinsen til digi.no.

Konkurrenten PS-Data har lansert en spesifikasjonsmessig ganske lik Hitachi-projektor med hensyn til oppløsning og vekt. Men Hitachi-maskinen har en stillere vifte - den støyer bare 29 dB mot LG-projektorens 34 dB.

- Vi har ikke vært nede så lavt i pris før. Det er tragisk, men sant, spøker Jarle Bjorbekk, salgssjef i PS Data til digi.no.

Men det er en hake ved de billige videoprojektorene - lampene som sitter i maskinene varer bare noen tusen timer og faller ikke noe særlig i pris. De koster fremdeles 2500 til 3000 kroner.

Til toppen