Nytt produkt for sikkerhetskopiering av spill

Det omstridte selskapet 321 Studios har sluppet et produkt som skal gjøre det enklere å lage sikkerhetskopier av dataspill.

Det omstridte selskapet 321 Studios har sluppet et produkt som skal gjøre det enklere å lage sikkerhetskopier av dataspill.

321 Studios, et selskap som er mest kjent for å ha utfordret filmbransjen med DVD-kopieringsprodukter som DVD X Copy og DVD Copy Plus, har lansert et produkt for sikkerhetskopiering av dataspill.

Produktet, som kalles Games X Copy, gjør det mulig å kopiere spill til enten brukerens harddisk eller til en blank CD- eller DVD-plate. Programvaren, som fungerer under Windows, kan ifølge selskapet også opprette fire virtuelle enheter på brukerens harddisk. Brukeren kan så kopiere innholdet fra inntil fire CD-plater til disse virtuelle enhetene, slik at vedkommende slipper å bytte CD-plater mens han eller hun spiller. Svært mange PC-spill består i dag av flere CD-plater, noe som betyr at brukeren nærmest må leke disc-jockey, med mindre PC-en er utstyrt med flere CD-ROM-stasjoner.

Programvaren benytter ingen form for komprimering, slik at sikkerhetskopiene skal være ekte en-til-en-konverteringer. I tilfeller hvor spillets kopibeskyttelse ikke kan kopieres over på de blanke CD-ene, vil Games X Copy måtte kjøres i bakgrunnen for at kopien skal fungere. Programvaren emulerer da kopibeskyttelsen.

Programvaren skal være enkel å benytte også for barn. Prisen er omtrent 60 dollar, og programmet kan brukes av Windows-brukere med tilgang på en CD- eller DVD-brenner som støtter Disc-at-Once-modus. De fleste moderne brennere støtter dette.

Selv om 321 Studios markedsfører programmet som et løsning for sikkerhetskopiering, vil det også kunne gjøre det enklere for mange å lage piratkopier av spill. Det er derfor ikke utenkelig at selskapet vil måtte kjempe mot spillbransjen på tilsvarende måte som det selskapet fortsatt gjør med filmbransjen.

Mer informasjon om Games X Copy finner du her.

Til toppen