BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt salg av NTT-aksjer

Den japanske regjeringen ønsker å selge flere aksjer i det i hovedsak statseide televerket Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT), også et av verdens desidert største telekomselskap.

Frode Eriksen
25. apr. 1997 - 11:30

Det er Newsbytes som siterer den japanske avisen the Nihon Keizai Shimbun, som skriver at den japanske regjeringen vil selge NTT-aksjer samtidig som salget ak aksjer i to jernbaneselskap.

Ifølge kilder i det japanske finansdepartementet er det snakk om det første salget siden 1988 da det ble solgt 5,4 millioner aksjer over tre år, omtrent en tredel av aksjebeholdningen. Denne gangen er det snakk om 500.000 av statens 10,5 millioner aksjer.

Hvis salget skjer vil det komme i forkant av en oppstykking av NTT, som skal deles opp i tre nye selskapunder et felles holdingselskap. To av de nye selskapene skal dele Japan mellom seg, mens det tredje skal ta seg av utenlandssamtalene og andre internasjonale engasjement.

NTT har i dag monopol på telefoni i Japan, og en solid del av utenlandssamtalene, men har ennå ikke fått lov til operere på internasjonale markeder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.