BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt samarbeid om Linux på mobilen

Flere kjente mobilselskaper har sammen etabler en stiftelse for å forbedre Linux på mobilen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. jan. 2007 - 10:21

I fjor sommer ble det kjent at mobilselskapene Motorola, Samsung, Nec og Panasonic ville gå sammen med mobiloperatørene NTT DoCoMo og Vodafon for å etablere en allianse med mål om å gjøre Linux til et mer konkurransedyktig alternativ i mobiltelefoner.

I går annonserte de samme selskapene at stiftelsen LiMo Foundation nå er blitt opprettet. Stiftelsen skal etablere en Linux-basert plattform som skal gi mobilindustrien fordeler som lave utviklingskostnader, økt fleksibilitet og et rikere, mobil økosystem. For kundene skal dette til syvende og sist gi en bedre brukeropplevelse.

Dette skal skje gjennom en rettferdig og balanserte prosess, med hovedfokus på felles utvikling av konkurransedyktig, Linux-basert mobilplattform, bygge på et felles kildekodetre som kan tilpasses til stadig nye markedskrav i ulike deler av verden. I tillegg vil medlemmene også arbeide med minimalisere fragmenteringen, etablere et samarbeid om et utvikler-økosystem for mobil Linux og samarbeide eksisterende bransjeorganisasjoner.

Dessuten skal det arbeides for å skaffe stiftelsen flere medlemmer. Dette inkluderer mobilleverandører, operatører, brikkesettoperatører, uavhengige programvareleverandører og tredjepartsutviklere.

    Les også:

Etter hvert skal stiftelsen tilbyr en API-spesifikasjon, arkitektur, referanser til åpen kildekode, kildekodebaserte referanseimplementeringer av komponenter og spesifikasjoner for tredjeparts programvare.

Som illustrasjonen nedenfor viser, er hovedtrekkene i arkitekturen allerede på plass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.