Navnesøk

Nytt søk gjør tre ting på én gang

Enklere for gründere og entreprenører. Kan også motvirke domenehaier.

Vi likte den nye søketjenesten.
Vi likte den nye søketjenesten.

Enklere for gründere og entreprenører. Kan også motvirke domenehaier.

Patentstyret, Norid og Brønnøysundregistrene har gått sammen om en ny søketjeneste som er effektivisering i praksis. Den ble lansert i går.

Navnesøk gjør det enklere enn noen gang å sjekke om domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig eller opptatt. Alt på en gang.

Det som før krevde minst tre søk i deres respektive databaser kan nå gjøres samtidig i ett og samme grensesnitt. Rene kinderegget.

Unngå domenehaier

Partene peker på at den nye tjenesten er særlig egnet for nyetablerere og gründere.

Vi siterer følgende fra Brønnøysundregistrenes forenklingsblogg:

– Ved å registrere navn i riktig rekkefølge kan du lettere unngå at domenehaier kjøper domenenavn før du får det registrert. Dessverre er det flere nyetablerere som har opplevd nettopp det, og som har sett seg nødt til å betale dyrt for å få det tilbake. Navnesøktjenesten viser tydelig sammenhengen mellom domenenavn, foretaksnavn og varemerker. Tjenesten kan brukes i oppstarten av ny virksomhet, men også hvis du bare skal ha et domenenavn, lansere et nytt produkt eller en ny tjeneste og trenger et varemerke. For selv om du bare skal bruke deler av søketjenesten, vil du gjennom bruken av Navnesøk øke kunnskapen om hele oppstartsprosessen og bli oppmerksom på at disse tre områdene henger nøye sammen.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen