Nytt Solaris-jern fra Fujitsu Siemens

Fujitsu Siemens har utvidet sitt Solaris-assortiment i det øvre mellomsjiktet, med to nye modeller basert på Sparc 64GP-prosessoren.

Nyhetene er Primepower 650 (bildet ovenfor) og Primepower 850, med henholdsvis opptil åtte og 16 Sparc 64GP-prosessorer i opptil 675 MHz. Boksene er i henholdsvis 8 U og 17 U høyde, og kan plasseres selvstendig eller i rack.

Primepower 850 (bildet til venstre) tar opptil 64 GB minne og tilbyr 16 64 biters PCI-spor. Primepower 650 tar opptil 32 GB minne og tilbyr åtte 64 biters PCI-spor. Begge bygger på Fujitsu Siemens' egen crossbar-arkitektur.


- Vi har gjort mye for å redusere alle slags nedetid til et minimum, mener produktsjef Line Meland. - Det er feilkorrigering i alle kretser. Alle komponenter kan erstattes mens maskinen er i drift. En egen prosessor styrer et overvåkningssystem som logger alle begivenheter og varsler når noe går galt eller overskrider bestemte terskelverdier. Det er også et eget opplegg for automatisk systemrekonfigurering som sørger for å deaktivere fysisk defekte komponenter, og starte systemet igjen slik at det fungerer tilfredsstillende uten dem.

De nye maskinene tillater maskinvarepartisjonering fire og fire prosessorer om gangen. Primepower 850 kan følgelig deles opp i fire maskiner som ikke har annen kontakt med hverandre enn over nettverket. Hver maskinpartisjon kan igjen deles inn i programvarepartisjonering, dette er en egenskap bygget inn i Solaris.

- Kombinasjonen av de to partisjoneringstypene gjør det mulig med dynamisk repartisjonering. Det innebærer at man kan for eksempel forhåndsinnstille et tidspunkt hvor databasetjeneren automatisk overtar et fire prosessors systemkort fra applikasjonstjeneren.

De nye maskinene kan klynges med andre Primepower-modeller. Fujitsu Siemens sier at de kan danne klynger av opptil 16.384 prosessorer.

Til toppen