Nytt spam-triks krever smartere filter

Bruken av bilder i spam-meldinger lurer de fleste spam-filtere, men danske Spamfighter har laget en løsning.

Nytt spam-triks krever smartere filter

Bruken av bilder i spam-meldinger lurer de fleste spam-filtere, men danske Spamfighter har laget en løsning.

Krigen mot spam er i ferd med å gå inn i en fase. For spam-filterne som leter etter ord som viagra og andre salgstriks i teksten er blitt ganske effektive.

Dessverre har spammerne grepet til et nytt knep. I stedet for å legge inn reklamen som vanlig tekst, kommer stadig mer spam som en bildefil der teksten ligger som bildepunkter i et bilde. Dette bildet klarer ikke vanlige spam-filtere å lese og reklamen sniker seg derfor igjennom til mottakeren.

digi.no mottok for eksempel denne meldingen nylig:

Det eneste som er vanlig, søkbar tekst er avsender "Crowley Paulette, uwuawiyzhff@cmpd.org". Meldingen inneholder bare et bilde som hvis man har på automatisk bildevisning vises:

Men nå er hvertfall et selskap i mål med en løsning som også takler denne type spam, skriver danske Comon. Danske Spamfighter forteller de har laget en løsning som tolker bildet og lager en signatur. Løsningen tolker altså ikke teksten i bildet i seg selv, men lar brukere rapportere om bilder som er spam. Andre brukere får dermed luket ut de samme bildene fordi Spamfighter lar sine brukere samarbeide.

digi.no tok kontakt med Spamfighter som forteller at løsningen nå er lagt inn i deres kommersielle produkter og er i salg på blant annet denne nettsiden.

Til toppen