Nytt spill løfter komponent- og PC-salget

Lanseringen av spill som HalfLife 2 får PC-forhandlere og nettbutikker som Komplett til å smile.

Det er lenge siden folk kjøpte seg raskere maskin fordi man slet med Windows og Office. Det er PC-spill som er den største drivkraften i salget av dyrere PC-er.

Denne høsten har derfor vært hyggelig nytt for PC-leverandører og særlig komponentselgere som Komplett. For to nye spill løfter kravene til maskinvaren kundene sitter med.

Tidligere i høst kom Doom 3 og tirsdag ble Half Life 2 lansert. Spillene har begge en ny generasjon grafikkmotorer som lager bedre lys- og skyggeeffekter, men dette krever ny maskinvare.

Half Life er sterkt forsinket og like påventet. Kjetil Walseth, markedssjef hos spilleverandløren Vivendi Universal Games Norway vil ikke si noe om salgsvolum, men han bekrefter at spillet setter høye krav til maskinvaren.

Anbefalt maskinvare er en 2,4 GHz prosessor, 512 MB minne og et kraftig grafikkort. Half Life er dessuten et av de helt første spillene som blir levert på en DVD, ikke en CD og spillet krever Internett, du må registere deg.

- Vi merker de store spillanseringer veldig godt. Spill drar absolutt hele high-end markedet for PCer. Det merkes på alle typer komponenter, men særlig grafikkort, forteller Eilif Kiland, innkjøper hos Komplett til digi.no.

Kiland forteller at for å vise frem all grafikken og utnyttet mulighetene som ligger i Half Life 2, må man ha et grafikkort som koster minst 2000 kroner nå.

Les mer om: