KARRIERE

Nytt studium for IT-ledelse i Norge

DPH IT-høgskolen har inngått et samarbeid med University of Sunderland i England om å tilby et deltids master-program innen IT-ledelse for IT-spesialister i Norge.

Therese Werenskiold
11. apr. 2000 - 16:41

Studiet er spesielt tilpasset de som har en grundig IT-utdanning fra før - det vil si tre-årig IT-utdanning fra høgskole eller universitet. Man kommer ikke inn på dette masterprogrammet uten å være IT-spesialist. I tillegg kan man ta studiet på deltid. Det gjennomføres over en periode på to og et halvt år, hvor man det siste halve året kan velge om man vil gjennomføre hovedoppgaven ved DPH i Norge eller ved University of Sunderland i England.

Det er ikke tilfeldig at samarbeidet ble inngått med nettopp University of Sunderland, som ligger i nærheten av Newcastle i England.

- Utdanningsinstitusjonen er godt kjent i Norge. Tidligere tok mange nordmenn ingeniørutdanning ved universitetet, forteller rektor ved DPH IT-høgskolen, Bjørn Hanssen.

Målet er, ifølge en pressemelding fra DPH, å videreutdanne IT-spesialister til å bli gode ledere ved å forene IT-kunnskap med ferdigheter innen ledelse og organisasjon. En slik bakgrunn, mener skolen, vil være avgjørende for å sikre effektiv bruk av IT i bedrifter.

University of Sunderland er faglig ansvarlig for studiet, men undervisningen vil utføres av DPH IT-høgskolen i Bærum.

Studentene må delta på til sammen 21 samlinger. Alle læremidler og tester vil være på engelsk. Opptaket er fortløpende, og foreløpig er det 20 tilgjengelige plasser, opplyser Hanssen.

Han mener at det er stort behov for et tilbud om etterutdanning i Norge.

- Altfor ofte sitter IT-spesialister i sentrale lederstillinger uten å ha nødvendig kompetanse. Like ofte ser vi administrative ledere som tar store beslutninger om IT-strategi uten å ha den nødvendige IT-kompetanse. Slikt kan gi alvorlige konsekvenser for en bedrift, mener Hanssen.

Han tror både studenter og arbeidsgivere verdsetter internasjonal erfaring, og sier DPH satser på et langsiktig samarbeid med det britiske universitetet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.