BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt supermodem

På Comdex-messen i Las Vegas vil den amerikanske elektronikprodusenten Performance presentere et nytt 7 mbps-modem som bruker ADSL-teknologi.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. nov. 1996 - 10:30

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) er en teknologi som gir gir betydelig raskere datakommunikasjon over det ordinære telenettet. Teknologien ses på som et godt alternativ til kabelmodem og lignende for overføring av film og lignende datamengder på telenettet.

Performance sier at modemet, som kalles The Champion, opererer så raskt som 7 mbps. I skrytemeldingen fra selskapet heter det at modemet reduserer nedlastingstiden av Encyclopedia Brittanica fra 54 timer til 7 minutter, sammenlignet med. Champion gjør det også mulig å avvikle en ordinær telefonsamtale samtidig med mottak av Internet-video og grafikkfiler.

Modemet blir i hovedsak markedsført overfor bedriftsmarkedet. Prisen varierer fra USD 500 til USD 1000 avhengig av antall modem. Og bedriften satser på en god og bred presantsjon av modemet på Comdex-messen i Las Vegas som starter mandag førstkommende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.