JUSS OG SAMFUNN

Nytt «suppekjøkken» for programvare

Microsoft, SAP og BitDefender gir til frivillige organisasjoner.

- I dag er en stor dag både for frivilligheten i Norge. I samarbeid med Microsoft, SAP og BitDefender lanserer vi TechSoup Norge, sier Frivillighet Norge.
- I dag er en stor dag både for frivilligheten i Norge. I samarbeid med Microsoft, SAP og BitDefender lanserer vi TechSoup Norge, sier Frivillighet Norge. Bilde: www.techsoup.no
27. mai 2014 - 10:07

Fra i dag får frivillige organisasjoner og ideelle stiftelser et nytt tilbud om tilnærmet gratis programvare i Norge.

Tilbudet omfatter blant annet lisenser på en lang rekke klient- og serverprodukter fra Microsoft, deriblant Windows, Exchange, Office 365, SQL Server med mer.

SAP tilbyr også en rekke produkter og tjenester innen beslutningsstøtte, mens BitDefender donerer bort antivirus- og sikkerhetsprogramvare.

De tre programvareleverandørene har startet et samarbeid med Frivillighet Norge, en paraplyorganisasjon som favner drøyt 280 frivillige organisasjoner og samlet over 50.000 lag og foreninger i landet.

Sammen lanserte de tirsdag TechSoup Norge, som står som distributør av programvaren. Man må registrere seg på nettsidene for å få adgang til tilbudet, som er forbundet med visse betingelser.

Generelt må mottakeren være en nonprofit-virksomhet, men noen typer frivillige organisasjoner er unntatt for ordningen. Det er også visse kvoter og betingelser man kan lese nærmere om under de enkelte programvareselskapene på nettsidene til TechSoup.

Kan spare 98 prosent

Helt gratis er det ikke, da sistnevnte tar en administrasjonsavgift for hvert bestilte produkt. Det oppgis at dette skal dekke Frivillighet Norges kostnader med å drive ordningen. Avgiften varierer, men det anslås at man sparer 96-98 prosent av programvarens normalpris.

– Siden 2006 har Microsoft Norge delt ut cirka 40 millioner kroner i kombinert pengestøtte og produkter rettet mot digital inkludering. Gjennom samarbeidet med Frivillighet Norge og Techsoup regner vi med at dette vil øke betydelig, skriver Microsofts kommunikasjonsdirektør Christine Korme i en melding til digi.no.

I en pressemelding fremholdes det at økonomien i frivillige organisasjoner tilsier at de ikke alltid kan bruke penger på å holde IT-verktøyene oppdatert. Frivillighet Norge gleder seg over at ordningen kan bøte på dette.

– I Sverige har frivillige organisasjoner samlet spart 200 millioner kroner i utgifter til IT i løpet av de siste 4 årene. Tenk hvor mye annet verdifullt som er skapt av frivillige organisasjoner for de sparte pengene, sier Bente Lier i Frivillighet Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.