Nytt tapsår for Telenor AB

Telenor har brukt milliarder på oppkjøp i Sverige, men taper fortsatt store penger.

Telenor har brukt milliarder på oppkjøp i Sverige, men taper fortsatt store penger.

Telenor har kjøpt opp flere selskaper de siste årene som er innlemmet i svenske Telenor AB. Telenordia ble slått sammen med annen virksomhet i Sverige i 2001, og siden har Utfors og Bredbandsbolaget blitt kjøpt opp.

Oppkjøpet av Bredbandsbolaget tidligere i år pynter noe på resultatene, men ikke nok til å gi overskudd i år. Telenor AB har de siste tre årene levert et underskudd på trekvart milliard svenske kroner, og forventer ikke noe overskudd i år heller, melder Finansavisen.

- Det vil være bra om vi når et nullresultat i 2006, sier mannen som har fått ansvar for å snu skuta, Kjell Erik Tenold, til Finansavisen.

I tredje kvartal 2005 leverte Telenors fastlinjevirksomhet i Sverige et driftsunderskudd (EBITDA) på 134 millioner kroner, en forverring fra 74 millioner samme kvartal i fjor. Resultatet hadde sett enda verre ut uten Bredbandsbolaget, som leverte er overskudd på 89 millioner. Resten av selskapet har dermed gått enda dårligere, og taper omsetning.

Dette forklares med økt prispress på selskapets tjenester, samt vridning av markedet mot billigere produkter. Telenor mener integrasjon mellom Bredbandsbolaget og resten av selskapet vil gi vesentlig forbedrede resultater.

Telenor kjøpte i høst også Vodafone i Sverige, et selskap som også krever omstilling. Men dette prosjektet vil foreløpig kjøres separat fra resten av Telenors svenske virksomhet, melder Finansavisen.

Til toppen