Nytt telenett truet

Tele2 og Network Norway vil bygge landets tredje telenett, men sliter med finansieringen.

Nytt telenett truet

Tele2 og Network Norway vil bygge landets tredje telenett, men sliter med finansieringen.

Tele-kompisene Tele2 og Network Norway har siden høsten 2007 planlagt å bygge landets tredje landsdekkende telenett. Nå er utbyggingen i fare.

Utbyggingen vil koste de to mobiloperatørene rundt 1,9 milliarder kroner hver, men nå sliter de med å skaffe finansiering.

- Vi har jobbet med å få finansieringen på plass lenge, og finanskrisen har ikke akkurat gjort det lettere, opplyser konsernsjef Harri Koponen i Tele2 til Dagens Næringsliv (DN).

    Les også:

Det store usikkerhetsmomentet er den såkalte termineringsavgiften, det vil si hva Tele2 og Network Norway kan kreve i betaling fra andre mobiloperatører for å videreformidle trafikk over deres nett. Her kommer reguleringen fra myndighetene inn i bildet.

Post- og teletilsynet regulerte i høst ned prisen de kunne ta, og dersom vedtaket deres blir stående vil Tele2 og Network Norway tjene mindre på det nye telenettet enn tidligere antatt.

Vedtaket fra reguleringsmyndighetene ligger nå til klagebehandling hos Samferdselsdepartementet.

Ovenfor DN opplyser direktør for samfunnskontakt Tom Guldberg i Network Norway at selskapene var i ferd med å signere lånedokumentene idet vedtaket fra teletilsynet kom.

Han sier videre at de nærmest forventer at deres klage tas til følge. Da vil utbyggingen ifølge Guldberg bli gjennomført som planlagt. Det vil si at første fase er ferdig innen utgangen av 2011.

- I motsatt fall kan utbyggingen bli stoppet, som følge av dårlig inntjening. Et annet alternativ er at mobiloperatørenes eiere må akseptere at inntjeningsperioden på investeringen bli lengre enn planlagt, fortsetter han.

Tele2 og Network Norway venter å få svar på klagen fra Samferdselsdepartementet en gang før sommeren.

    Les også:

Til toppen