BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt Telenor-nett åpnet i Russland

Telenor satser på mobiltelefoni i Russland, og er allerede på plass med mobilnett fire steder, men vurderer flere prosjekter. Det siste prosjektet, Stavropol, ble åpnet denne uken.

Frode Eriksen
29. jan. 1998 - 18:39

-Åpning av mobilnettet i Stavropol er ledd i en bredere GSM-satsing i Russland og de tidligere Russiske stater, sier regiondirektør i Telenor International, Ole Johan Haga.

Telenor har allerede eierandeler i mobilnett i St. Petersburg, Murmansk, Kaliningrad i tillegg til Stavropol, men vurderer flere prosjekter ifølge Haga.

Ett av prosjektene der Telenor er medeier, er for tiden et av de hurtigst voksende mobilselskaper i Russland. North-West GSM i St. Petersburg eier Telenor og andre nordiske teleoperatører 49 prosent av, og GSM-nettet har allerede 60.000 abonnenter.

StavTeleSot startet nettutbyggingen i byen Stavropol med et nedslagsfelt på 350.000 innbyggere. Området som nettet skal dekke har 2,7 millioner innbyggere. Første del av nettet ble åpnet tirsdag av den norske ambassadøren i Russland, Per Tresselt, og Stavropols guvernør, Alexander Tchernogorov.

Aksjekapitalen i StavTeleSot er 94 millioner kroner, som fordeler seg med 51 prosent på to russiske partnere, Elektrosviaz og StavTelekom, mens Telenor eier 49 prosent av aksjene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.