BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt trådløst tastatur løp like løpsk

Per Arild Evjeberg fra Stavanger fikk nytt trådløst tastatur etter at det gamle han hadde begynte å skrive på naboens datamaskin. Men det nye tastaturet løper like løpsk.

Norsk Telegrambyrå
6. nov. 2002 - 16:28

Per Arild Evjeberg og Per Erik Helle er naboer og kolleger i Stavanger Aftenblad. Tidligere i høst trodde Helle datamaskinen var begynt å leve sitt eget liv. Spill startet av seg selv og mystiske skriverier dukket plutselig opp på skjermen. En kveld spurte PC-en Helle om han virkelig ville slette en fil, til tross for at han ikke hadde gitt noen slettekommando. Han så nemlig på TV og satt aldeles ikke ved PC-en.

Først da han så navnet til sjefen, Per Arild Evjeberg, dukke opp på skjermen skjønte han tegningen. De har nemlig samme datautstyr, med trådløst tastatur fra Hewlett Packard.

Les også:


Hewlett Packard har solgt mellom 10.000 og 15.000 PC-er med trådløst tastatur. –Feil med det ene tastaturet, mente produktsjef Tore A. Särelind.

Nå er han ikke like sikker.

Per Arild Evjeberg fikk et nytt tastatur av produsenten, uten at det hjalp noe særlig.

- Det var nedslående. Da Per Arild satte i gang med det nye tastaturet, slo det like friskt inn på min skjerm. Hewlett Packard må innse at det sender altfor kraftige signaler. De som bruker det har rett og slett ingen kontroll med hvem som tar inn signalene, sier Per Erik Helle til Stavanger Aftenblad.

Produktsjef Särelind sier til avisen at problemet synes å være større enn han først antok. Dataselskapet vil undersøke saken nærmere før det tar stilling til om tastaturene eventuelt skal trekkes tilbake fra markedet.

Hewlett Packard har solgt mer enn 65.000 trådløse tastatur i Europa. Tastaturet er også blitt solgt i mindre omfang i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.