Nytt underskudd i Komplett

Komplett-sjef Ole Vinje må notere nok et underskudd.

Nytt underskudd i Komplett
(Bilde: Morten Rakke photography)

Komplett-sjef Ole Vinje må notere nok et underskudd.

Nettbutikkkonsernet Komplett er Norges største nettbutikk, og de har omfattende virksomhet i Sverige og Danmark, samt noe i utvalgte land i Vest-Europa.

Nå har selskapet lagt frem tallene for årets tredje kvartal, og de viser nok et underskudd.

I andre kvartal endte omsetningen på 982 millioner, og underskuddet på 3,5 millioner kroner.

I årets tredje kvartal passerte omsetningen milliarden, og endte på 1.022 millioner kroner. Resultatet endte med et underskudd på 97,5 millioner kroner. I samme kvartal for et år siden leverte selskapet et overskudd på 10 millioner kroner

Komplett forklarer underskuddet med store omstillingskostnader som blant annet inkluderer nedskrivning av goodwill på 66,7 millioner. Uansett så er selskapet i minus. Driftsresultatet endte på 12,5 millioner i underskudd.

Nå har konsernet satt i gang et kostnadsreduksjonsprogram som skal gi en årlig besparelse på 100 millioner kroner.

Komplett er mest kjent for sine nettbutikker, men de selger også gjennom forhandlere. Direktesalget utgjordte 673 millioner av omsetningen, mens forhandlersalget utgjorde 347 millioner.

I Norge solgte Komplett for 752,2 millioner, og av det utgjorde direktesalget 402,3 millioner og forhandlersalget 340,8 millioner kroner.

Fjerde kvartal er Kompletts beste kvartal, men nå forteller selskapet at de merker at prisene har gått ned og at det kan påvirke prestasjonene i tiden fremover.

I sin kvartalsrapport skriver Komplett at den økonomiske turbulensen vil gi utslag:

Det er en svak nedgang i markedsomsetningen for flere av konsernets produkter sett i forhold til tidligere år. Samtidig er det til dels kraftig priserosjon på produktene som betyr at man må selge flere enheter for å opprettholde omsetningsvolumet. Virksomheten har betydelige sesongsvingninger og konsernet regner andre halvår som høysesong, men den økonomiske turbulensen vil sannsynligvis påvirke etterspørselen av forbrukerelektronikk og IT-produkter negativt.

    Les også:

Til toppen