Nytt venturefond ber små-gründere ringe

Nytt venturefond ber små-gründere ringe

Alliance Venture vil investere i en tidlig fase og ta norske IT-gründere til Silicon Valley.

Alliance Venture forteller nå at de har hentet inn investorer til et nytt fond på 340 millioner kroner som skal rette seg mot norske IT-selskaper i en tidlig fase.

Fondet har fått navnet Polaris. Halvparten av pengene er hentet fra staten i form av et risikolån, mens resten er hentet inn fra private investorer. Blant dem er kjente norske selskaper som Hydro, Statoil, og DNB Nor. Amerikanske investorer står for cirka 15 prosent av fondets midler.

- Vi vil bidra til å løfte selskaper med internasjonale ambisjoner. Vi har gode kontakter i Silicon valley, og prosjektene vi får inn vil bli vurdert mot mulighetene i vårt nettverk der, sier Jan-Erik Hareid, managing partner i Alliance Venture, til Computerworld.

Net4Call og Falanx er to av ventureselskapets ferske suksesshistorier. Net4Call ble solgt til Oracle og Falanx ble solgt til Arm, tidligere i år.

- Falanx, som går fra 20 til snart 50 ansatte, er et godt eksempel på at det går an å vokse i Norge selv om man blir kjøpt av et utenlandsk selskap. Det som skjer i miljøet i Trondheim, med Google, Falanx, Nordic Semiconductor og flere, er veldig lovende, sier partner Erling Maartman-Moe, til Computerworld.

Når ventureselskaper investerer i selskaper, legger de inn mye tid i tillegg til pengene. Det gjør at mange fond ikke kan ta på seg investeringer under et vist beløp hvis de skal klare å rekke over alle. Dermed må de si nei til mange gründere rett og slett fordi selskapet trenger for lite penger.

Aliiance Ventures nye fond retter seg mot den gruppen av selskaper som trenger mindre beløp. Fondet har satt et tak på fire millioner kroner for førstegangsinvesteringen de går inn med.

- Selskaper som skal vurderes har gjerne kommet med en prototyp eller et første produkt, og de har helst en betalende kunde, sier Maartmann-Moe, til Computerworld.

Til toppen