Nytt verktøy for interaktive 3D-miljøer fra Adobe

Adobe introduserte onsdag en full utgave av 3D-designverktøyet Atmosphere, som kan brukes til å bygge interaktive miljøer for web og PDF-filer.

Adobe introduserte onsdag en full utgave av 3D-designverktøyet Atmosphere, som kan brukes til å bygge interaktive miljøer for web og PDF-filer.

Med Adobe Atmosphere skal webdesignere og skapere av digitale dokumenter innenfor bruksområder som kunst, e-handel, underholdning og utdanning kunne levere realistiske, interaktive miljøer som gjør det mulig for brukerne å navigere og samhandle med miljøet og dets innhold. Brukerne skal kunne samarbeide i sanntid.

I pressemeldingen fra Adobe nevnes et billettsalgssystem som eksempel. En billettleverandør skal kunne lage realistiske etterligninger av for eksempel konsertsaler på selskapets webside som viser potensielle billettkjøpere hvilken utsikt det er fra de ulike setene.

    Les også:

Brukerne av Atmosphere skal også kunne lage interaktive e-bøker basert på PDF-formatet, slik at for eksempel barn kan dykke ned i illustrasjonene og trenge inn i en verden hvor de kan samhandle med karakterene og utforske landskapet.

Utgivere av reparasjonshåndbøker skal kunne bringe en helt ny dimensjon inn i hvordan retninger, diagrammer og informasjon kan overbringes til leserne.

Utviklerne kan i Atmosphere importere 3D-objekter og animasjoner fra vanlige 3D-verktøy som 3DStudio Max og Maya. Brukerne skal også kunne velge fra et medfølgende bibliotek med objekter og JavaScripts for å forbedre legge animasjon og interaktivitet til miljøet.

Miljøene som skapes med Atmosphere kan vises i Internet Explorer i nyere Windows-utgaver, samt i Adobe Reader.

Adobe Atmosphere for Windows XP vil bli tilgjengelig den 19. november for 399 dollar.

Til toppen