MICROSOFT AZURE

Nytt verktøy forteller Azure-kunder hvor mye CO2 skybruken deres genererer

Skal hjelpe kunder med å redusere karbonfotavtrykket.

Microsoft Emissions Impact Dashboard gir Azure-kunder innsikt i karbonutslippene knyttet til deres egen bruk av skytjenestene.
Microsoft Emissions Impact Dashboard gir Azure-kunder innsikt i karbonutslippene knyttet til deres egen bruk av skytjenestene. Illustrasjon: Microsoft. Montasje: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. okt. 2021 - 14:00

Microsoft lanserte denne uken den ferdige versjonen av tjenesten som nå har fått navnet Emissions Impact Dashboard. Selskapet viste fram en tidlig versjon av denne allerede i januar 2020, den gang under navnet Microsoft Sustainability Calculator.  

Målet med verktøyet er å gjøre det enklere for selskapets skykunder å forstå, spore, rapportere, analysere og redusere karbonutslippene som genereres av kundenes bruk av nettskyen. 

Verktøyet gir innsyn i utslippene av drivhusgasser knyttet til Microsofts skytjenester, slik at kundene kan se hvordan deres eget karbonfotavtrykk påvirkes av skytjenestene de bruker i Microsoft Azure.

Det er mulig å hente ut detaljer på blant annet måned, tjeneste og datasenterregion.

I tillegg tilbyr verktøyet en mulighet til å estimere utslippene fra oppgaver som i dag kjøres i lokale datasentre, for å se hvor mye utslippene kan reduseres dersom oppgavene i stedet kjøres i Azure.

Microsoft skal ha oppnådd et stort fremskritt som gjør kvanteteknologien mer anvendelig. Bildet er hentet fra et av selskapets laboratorier.
Les også

Microsoft: Melder om stort gjennombrudd for kvantedatamaskiner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.