Nytt verktøy holder svindlere unna PC-en

Nytt verktøy holder svindlere unna PC-en

Symantec har lansert det de mener er «verdens første sikkerhetsløsning for online-transaksjoner».

Symantec har lansert PC-verktøyet Norton Confidential, som beskrives som verdens første sikkerhetsløsning for online-transaksjoner.

Norton Confidential skal spesielt verne mot phishing-nettsteder og mot overvåkingsprogramvare som tastetrykkloggere og skjulte skjermdumper. Verktøyet skal overvåke enhver overlevering av følsom personinformasjon på nett, og skal varsle før overleveringen, gjennom et tydelig visuelt tegn, om transaksjonen virker sikker eller ikke. På den måten skal det kunne hindre uvedkommende fra å fange opp brukernavn, passord, kontoinformasjon og så videre.

Varslingen skjer gjennom en egen verktøylinje i nettleseren Internet Explorer, med en indikator som viser ulike svindelnivåer. Grønn indikator og et eget ikon viser at det er trygt å forholde seg til nettstedet man besøker.

Konkret gjelder verktøyet følgende:

  • Man advares mot kjente eller mistenkte phishing-nettsider.
  • Man får en bekreftelse på at kjente nettbutikker, nettbanker og andre nettsteder som typisk ber om personlig informasjon, er det de gir seg ut for å være.
  • Man advares mot forsøk på å overføre fiendtlig kode
  • Passord og brukernavn hindres fra å overføres uten brukerens godkjenning.

Norton Confidential er krever Windows XP, og kan gratis oppgraderes til Windows Vista. Verktøyet er også tilgjengelig for Apple Macintosh. Veiledende pris i Norge forventes å bli 699 kroner, inklusiv mva. Prisen omfatter ett års abonnement på produktet og på Symantecs beskyttelsesoppdateringer via LiveUpdate og ny produktfunksjonalitet.

Til toppen