Nytt verktøy skal gjøre det enklere å finne ut om bedriften er klar for Windows 10-oppgraderingen

Oppgradere til Windows 10 eller ikke? Et nytt verktøy skal gjøre det enklere å finne svaret på det spørsmålet.
Oppgradere til Windows 10 eller ikke? Et nytt verktøy skal gjøre det enklere å finne svaret på det spørsmålet. (Bilde: Shutterstock)

Det å oppgradere PC-ene i en organisasjon til en helt ny Windows-versjon kan i mange tilfeller være en ganske stor hodepine. Hvilke pc-er er kompatible, er det noen spesielle drivere som trenger oppdatering (eller ikke virker), og bruker kanskje noen en eller annen obskur applikasjon som ikke fungerer skikkelig med den siste Windows-versjonen? 

Microsoft lanserte denne uken et nytt verktøy som skal gjøre det enklere å få svar på disse spørsmålene for de som vurderer å rulle ut Windows 10 i bedriften, skriver InfoWorld.

Verktøyet heter Windows Upgrade Analytics Service (WUAS), og skal ifølge Microsoft gi administratorer oversikt over pc-er, drivere og programvare. Ved hjelp av Windows telemetridata vil WUAS kunne avgjøre om de aktuelle enhetene og programvaren er kompatible med Windows 10 eller ikke, og foreslå løsninger.

Hjelp til oppgraderingen

Det nye verktøyet er en videreutvikling av Microsofts eksisterende Application Compatibility Toolkit.

Når du har kjørt verktøyet vil du ifølge Microsoft få opp en visuell arbeidsflyt som tar deg gjennom prosessen fra pilottesting til full utrulling. Du skal også få detaljert oversikt over alle pc-er og applikasjoner, med mulighet til å drille deg ned i detaljene. For at det skal virke, må du imidlertid ha konfigurert Windows telemetri på pc-ene – altså at pc-ene er i stand til å sende relevant informasjon til Microsoft. Du finner litt mer informasjon om prosessen på Microsofts nettsider. WUAS-verktøyet finner du på denne siden.

Klarer ikke å nå målet: Windows 10 har nå 400 millioner aktive brukere »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen