BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt web-sted for Shakespeare

Som ledd i feiringen av det rekonstruerte Globe Theatre i London, har Encyclopedia Britannica laget et websted viet teateret og dens store mester.

Eirik Rossen
19. juni 1997 - 11:50

(Bilde kopiert fra webstedet, copyright Arhive Photos.)

Webstedet er svært rikt på materiale. Bare biografien av Shakespeare krever 28 sider i utskrift, hvorav de siste fem er referanser. All tekst inneholder hypertekstpekere - til biografier, til nærmere forklaringer på stedsnavn, utgivelser, historiske begivenheter, verk osv.

Det finnes en god del audiovisuelt materiale: Gamle og nye lydopptak av kjente skuespillere som leser berømte sekvenser, samt videoopptak hentet fra nyere forestillinger og så langt tilbake som 1920.

Lydmaterialet er i au- og wav-format, mens videoene er i Quicktime. Dette sikrer tilgang fra både pc og mac, men du må ha god tid hvis du skal laste ned de største sekvensene. En typisk videosnutt krever over 3 MB. Skoler og bibliotek som vil beholde dette som referansemateriale for sine brukere, bør nok sørge for en proxyserver.

Sist men ikke minst: Det er pekere til en rekke andre store Shakespeare-steder på nettet, hvor du blant annet finner flere utgaver av hans samlede verker - en med mange kommentarer, en annen med omfattende søkemuligheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.