Nyttårsbrekk i Apple-butikk

Maskerte ranere stakk av med store verdier i Paris.

Nyttårsbrekk i Apple-butikk
Ranere stakk av med store verdier fra Apple Store i Paris (bildet) på selveste nyttårsaften. Bilde: Apple

Fire maskerte ranere slo nyttårsaften til mot Apples flaggskipbutikk midt i det livlige Opéra-distriktet, sentralt i Paris.

Det hele skjedde rett under nesen til politiet, som bare noen kvartaler unna passet menneskemassene i paradegaten Champs Elysees.

Millionbrekk

Tyvene brydde seg ikke med utstillingsvarer, men gikk i stedet rett på lageret og plukket med seg store mengder Apple-produkter. Det ble stjålet varer for minst én million euro, tilsvarende drøyt syv millioner kroner, ifølge The Telegraph og BBC.

Ranet fremstår som planlagt. Rundt klokken 21, tre timer etter butikkens stengetid, tvang gjerningsmennene seg inn en tjenesteinngang, akkurat da vaktmesteren skulle gå. Han skal ha fått lette skader.

Medskyldige ventet i en fluktbil i nærheten, som ble brukt for å komme unna med utbyttet. Det har ikke kommet rapporter om at noen er arrestert eller mistenkt i saken.

Skjedd før

Det er ikke første gang ranere stjålet store verdier fra en av Apples butikker. I oktober 2011 brøt en gjeng på motorsykler seg inn i en butikk i Covent Garden i London. Utbyttet den gangen ble varer med en verdi på nærmere 700.000 kroner, ifølge BBC.

Les mer om: