Nyttårsrusen holder seg

Nyttårsrusen ser ut til å vare på Oslo Børs: Onsdag steg IT-indeksen med med fire prosent mens totalindeksen passerte 1000 poeng.

Nyttårsrusen ser ut til å vare på Oslo Børs: Onsdag steg IT-indeksen med med fire prosent mens totalindeksen passerte 1000 poeng.

Onsdagens taper ble IT-selskapet Computer Advances som fortsetter sin strikkball-tilværelse i påvente av en avklaring om det planlagte oppkjøpet av Profdoc. Selskapet falt 6,7 prosent til 28 kroner, mens Profdoc falt 2,4 prosent. Handelen er like livlig som svingningene - hele åtte prosent av aksjene i Profdoc ble omsatt i løpet av dagen.

Også Norman Data Defense falt i dag med 3,45 prosent. Årsaken er trolig at både Finansavisen og DN Ajour brakte videre digi.nos sak om at analysebyrået Gartner Group spår videre konsolidering i antivirus-bransjen og råder sine kunder til bare å handle fra de største leverandørene.

Dagens vinner er den amerikanske backupstasjon-produsenten TTI som steg 15,4 prosent til tre kroner.

- Jeg kjenner ikke til noen kontrakter eller andre konkrete kursdrivende nyheter rundt selskapet, sier Eric Camron, norsk informasjonsansvarlig i TTI. Men TTI er har vært igjennom en omstruktureringfase og resultatet som ble sluppet 3. juledag viser at selskapet har stabilisert seg. Selskapet har dessuten fem millioner dollar i egenkapital, en situasjon som kan bidra til et kursløft, sier han.

Kilder i finansmiljøet digi.no har snakket med tror at kurshoppet i TTI skyldes at mange investorer har solgt sine TTI-aksjer før nyttår for å avskrive tapet i år. Når dette presset opphører over nyttår, hopper kursen.

Også Tandberg Data har klatret pent fra nyttår til tross for et fravær av konkrete nyheter. Selskapet avsluttet året på 26,50 og har klatret 20 prosent. Tapsavskrivning er en mulig forklaring også på TADs kursoppgang.

Men Tandberg slår ikke volatile NetComs hyggelige utvikling den siste tiden: Siden 15. desember har selskapet klatret fra 172 kroner til dagens sluttnotering på 226 kroner, en vekst på 31 prosent.

Til toppen