BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oasis i nettkrangel med fansen

Den engelske rockegruppen Oasis truer fans på Internett med rettsak hvis de ikke fjerner bandets materiale fra hundrevis av fansider på nettet. Resultatet har blitt at fansen bruker Internett til å organisere seg mot gruppen.

Morten Øverbye
20. mai 1997 - 11:35

Uoffisielle fansider for Oasis har brukt gruppens lyd- og bildemateriale på sine nettsteder uten å be bandet om tillatelse. Ifølge manageren ønsker rockegruppen nå å få en slutt på denne bruken.

- Å ta noe uten å spørre om lov, kan bli sett på som tyveri, og i dette tilfellet kan de det gjelder sies å stjele fra et band de hevder å støtte, sier en talsmann for gruppen til Reuter.

Flere fans som driver nettsteder med Oasis-materiale ble oppbrakt over at de ble gitt en tredve dagers tidsfrist for å fjerne materialet om de ville unngå rettsak. De har derfor organisert seg i noe de kaller Oasis Webmasters for Internet Freedom. Denne organisasjonen presser nå på mot gruppens plateselskap for å få lov til å bruke bandmaterialet på Internett.

Gruppens plateselskap hevder på sin side at de har oppmuntret til uoffisielle fansider, men at de måtte sette foten ned fordi enkelte utnyttet denne muligheten til å selge bootlegs fra Oasis-konserter gjennom nettstedene sine.

- For å være ærlig, er det et antall nettsteder der ute som har utnyttet situasjonen. De har stjålet materiale fra den offisielle Oasis-siden uten å be om tillatelse eller å peke til den offisielle siden. Vårt mål er ikke å stenge sidene. Vi ønsker bare å gjøre folk oppmerksom på spillereglene og håper at de vil følge disse fremover, sa gruppens talsmann.

(kilde:Reuter)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.