Obama får ikke bruke iPhone

Ikke sikkert nok.

President Barack Obama får vanligvis ikke bruke andre mobiltelefoner enn sin egen BlackBerry, men her snakker han i mobiltelefonen til en i publikum under et arrangement i Dublin, Irland, i 2011.
President Barack Obama får vanligvis ikke bruke andre mobiltelefoner enn sin egen BlackBerry, men her snakker han i mobiltelefonen til en i publikum under et arrangement i Dublin, Irland, i 2011. Bilde: Peter Macdiarmid/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. des. 2013 - 12:56

Under en tale i går som egentlig handlet om Obamacare (offisielt «Patient Protection and Affordable Care Act»), begynte president Barrack Obama å snakke om smartmobiler. Han fortalte at han av sikkerhetsårsaker ikke får lov til å ha en iPhone. Døtrene hans har derimot mobiltelefoner levert av Apple og bruker disse mye.

Det hele handlet egentlig om en sammenligning mellom kostnadene ved å ha en smartmobil og kostnadene ved å ha en helseforsikring. Men kommentaren sier også litt om hva amerikanske myndigheter mener er tilstrekkelig sikkert kommunikasjonsutstyr. De har nok en ganske god oversikt over dette, siden NSA og andre stadig jobber med å trenge seg gjennom sikkerhetslagene til både smartmobiler og annen elektronikk.

Obama bruker en BlackBerry, noe han har gjort siden før han ble president i USA i 2009. Ifølge nyhetsbyrået AFP måtte han kjempe for å beholde den, fordi Secret Service fryktet at den ville bli hacket. Kun ti personer skal kjenne adressen som må benyttes for å sende Obama meldinger på telefonen.

Til tross for at Obama så langt er en trofast BlackBerry-bruker, er det ikke sikkert det vil vare. Det kanadiske selskapet sliter med å beholde kundene i et smartmobilmarked i svært sterk vekst. For en måned siden ble toppsjefen sparket. Pengene renner ut, og det er sannsynligvis bare et tidsspørsmål før selskapet blir splittet opp og solgt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.