Obama går for åpen kildekode

Forventer bedre sikkerhet med ny webserver for nettstedet til Det hvite hus.

Obama går for åpen kildekode
Bilde:

Obama-administrasjonen i Det hvite hus skiftet i helgen ut den proprietære webpubliseringsløsningen som har blitt benyttet for å drive det offisielle nettstedet whitehouse.gov. Den nyeløsningen er basert på åpen kildekodebaserte Drupal. Dette skriver Associated Press i en artikkel i helgen.

- Dette er ledende teknologi og regjeringen er delaktig i den, sier Macon Phillips, direktør for nye medier ved Det hvite hus, til Associated Press.

Vanlige besøkende på nettstedet skal ikke kunne se noen vesentlig forskjell. Hele omleggingen beskrives som om at man har skiftet ut grunnmuren til et hus, uten å endre fasaden. Det er ventet at den nye løsningen vil bedre sikkerheten til nettstedet.

Løsningen som Drupal nå har erstattet, ble kjøpt inn ved utgangen av den siste perioden til George W. Bush-administrasjonen, men skal ikke ha latt Obama-administrasjonen bygge den webløsningen den ønsket.

- Vi ønsker å forbedre verktøyet brukt av tusenvis av mennesker, som kommer til WhiteHouse.gov for å henvende seg til personale ved Det hvite hus, og andre, på meningsfylte måter, sier Philips.