JUSS OG SAMFUNN

Obama møtte teknologi-toppene

Men det gikk ikke helt som presidenten hadde planlagt.

President Barack Obama i samtale med toppledere fra en rekke amerikanske teknologiselskaper. Møtet fant stedet den 17. desember 2013 i Roosevelt-rommet i Det hvite hus. På bildet seg man i alle fall Obama selv og Yahoo-sjef Marissa Mayer.
President Barack Obama i samtale med toppledere fra en rekke amerikanske teknologiselskaper. Møtet fant stedet den 17. desember 2013 i Roosevelt-rommet i Det hvite hus. På bildet seg man i alle fall Obama selv og Yahoo-sjef Marissa Mayer. Bilde: White House/Pete Souza
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. des. 2013 - 12:30

USAs president, Barack Obama, fikk i går besøk av toppledere fra en rekke amerikanske selskaper i IT-, web- og telebransjene. På forhånd ble det fra Obama-administrasjonens side sagt at hovedtema for møtet ville være å finne måter å forbedre funksjonaliteten til det så langt ganske mislykkede nettstedet for helseforsikring, healthcare.gov.

Men gjestene hadde en helt annen agenda.

– Det kommer ikke til å skje. Vi er der for å snakke om NSA, sa en leder i ett av selskapene som var representert under møtet, til The Guardian.

En leder i et annet av selskapene som var representert, omtalte alle andre temaer som perifere.

– Det er kun ett tema som folk virkelig ønsker å diskutere akkurat nå, sa vedkommende. Ifølge The Guardian ville ikke de to navngis i avisen.

– Vi brydde oss virkelig ikke om en PR-vinkling på hvordan administrasjonen forsøker å redde dens interne teknologimareritt angående helsestell, sa en visepresident for et av selskapene til MailOnline.

Også i en offisiell uttalelse fra Det hvite hus nevnes det at overvåkning var blant temaene under møtet.

– [...] gruppen diskuterte den nasjonale sikkerheten og de økonomiske følgene av uautoriserte etterretningsavsløringer. Dette var en mulighet for presidenten å lytte til selskapslederne mens vi nærmer oss fullførelsen av vår gjennomgang av signaletterretnings-programmene, som er basert på tilbakemeldinger vi har mottatt fra den private sektoren i de siste ukene og månedene. Presidenten forklarte at han tror på et åpent, fritt og innovativt internett og lyttet til gruppens bekymringer og anbefalinger. Han gjorde det klart at vi vil vurdere deres innspill, sammen med innspill fra andre eksterne interessenter, mens vi fullfører vår gjennomgang av signaletterretnings-programmene, heter det i uttalelsen.

Selskapene som var representert under møtet var Apple, Twitter, Etsy, Netflix, Dropbox, Yahoo, Salesforce, Zynga, Sherpa Global, Comcast, LinkedIn, Facebook, Google, Microsoft og AT&T.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.