Oda-pris til HP-sjef

Anita Krohn Traaseth er «uredd, motiverende, samlende og kunnskapsrik».

Oda-pris til HP-sjef
Anita Krohn Traaseth har lederskap i ryggmargen og besitter bred erfaring til tross for sin unge alder, heter det i juryens begrunnelse. Bilde: Digi.no

Nettverket for kvinner i den norske IKT-bransjen, Oda, holdt sin inspirasjonsdag i dag. Et av høydepunktene var kåringen av vinneren av Oda-prisen 2012, som skal synliggjøre kvinnelige rollemodeller innen IKT som et bidrag til å tiltrekke flere kvinner.

Finalekandidatene i år var Hanne Løvstad (Lebara), Anita Krohn Traaseth (Hewlett-Packard), Gro Rognstad og Trude Rosendal (Sogeti). Juryen ga prisen til Traaseth, som tok over som administrerende direktør i HP Norge i mars i år.

Tidligere vinnere er Merethe Asak, Cisco (2011), Anne Cecilie Fagerlie, Avanade (2010) og Kjersti Wiklund, Telenor (2009).

Leder i Oda-nettverket, Anne Gretland, beskriver prisens betydning slik:

– Synlige kvinnelige rollemodeller i IKT-bransjen er viktig dersom vi skal kunne tiltrekke oss flere kvinner og også oppfordre studenter til å velge IT. Bransjen er i vekst og trenger stadig flere talenter, her representerer kvinner et potensiale. De nominerte til Oda-Prisen er nettopp slike flotte forbilder. Det er viktig at vi løfter hverandre opp og frem.

Juryen begrunner tildelingen slik:

Anita Krohn Traaseth har et bredt nedslagsfelt, og stor innvirkning på kvinner i bransjen. Hun har bidratt til økt kvinneandel, spesielt innenfor Hewlett-Packard, og har et enormt fokus på å få dyktige kvinner opp og frem.

Traaseth har lederskap i ryggmargen og besitter bred erfaring til tross for sin unge alder. Hun har oppnådd sterke resultater, er synlig og har tatt utradisjonelle og modige valg gjennom sin karriere.

På samme tid er hun en fantastisk miljøskaper med en sjelden evne til å inkludere og vise omtanke. Hun inspirerer og viser at man kan få til det man vil. Hun er uredd og modig på egne og andres vegne, har en enestående gjennomføringsevne, og oppnår gjennom sin positive væremåte og gode menneskeinnsikt et stort engasjement. Nylig var Anita med i tre av listene til Kapital over de mektigste kvinnene i Norge. Uredd, trygg, energisk, utfordrende, motiverende, engasjerende, samlende, klok og kunnskapsrik er ord brukt om Anita.

Anita er et forbilde for andre kvinner gjennom sin rolle som forretningskvinne, dyktig leder og god kollega i et av Norges ledende IT-selskaper.

– Tusen takk til juryen og Oda-Nettverk som har etablert en slik pris og som gjennom flere år har arbeidet målrettet for å bygge opp, skape en arena for og synliggjøre kvinnelige talenter i IT-bransjen. Det forplikter å motta en slik utmerkelse, og det er med stor ydmykhet jeg tar den i mot og deler den med alle de flotte kvinnene som har støttet meg de siste 16 årene – og de er mange, sier Traaseth.

Juryen bestod av styremedlemmer i Oda-Nettverk: Anne Gretland (Microsoft), Mailen T. Greve (Accenture), Kristine Hofer Næss (Microsoft), Ellen-Marie Bjerknes (Capgemini) og Eva Noer (ITFarm).

Les mer om: