JUSS OG SAMFUNN

Oddekalv rev ned «ulovlig» mobilmast

Norges Miljøvernforbund og MTU utveksler politianmeldelser etter en aksjon i Oslo.

Kurt Oddekalv i aksjon på et hustak i Bygdøy Allé. (foto: Norges Miljøvernforbund)
Kurt Oddekalv i aksjon på et hustak i Bygdøy Allé. (foto: Norges Miljøvernforbund)
18. sep. 2008 - 08:38

Oslo (NTB): Mobilselskapet MTU politianmelder Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund for hærverk på en mobilmast i Bygdøy Allé i Oslo.

Mobilselskapet mener det ble gjort skader for 100.000 kroner da Oddekalv mandag rev ned en mobilmast på et tak i Bygdøy Allé i Oslo.

– GSM-nettet som er ødelagt, skulle dekke opp et tomrom vi har i området mellom Frogner og Solli plass i Oslo. Hærverket innebærer at våre kunder må bruke Telenors nett, noe som innebærer en belastende ekstrautgift for vårt vedkommende, sier administrerende direktør Jo Enride Lid Lerheim i MTU.

Han varsler at regningen vil bli sendt Oddekalv og Miljøvernforbundet. Selskapet politianmelder aksjonistene og vil dessuten gå til sivilt søksmål.

Norges Miljøvernforbund aksjonerte fordi de mener basestasjonen var oppført uten at det var søkt om tillatelse. Forbundet har på sin side politianmeldt MTU.

– Vi kan ikke ha et samfunn der mobilmaster popper opp ukontrollert. Derfor blir MTU politianmeldt for brudd på plan- og bygningsloven, sier Oddekalv.

Les Miljøvernforbundets begrunnelse for aksjonen: Miljøvernforbundet klipper mobilmast.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.