TELEKOM

Ødelagt svitsj slo ut TDC

Trøbbel for teleoperatøren.

26. okt. 2009 - 13:43

Frustrerte kunder av teleoperatøren TDC tok i formiddag kontakt med digi.no for å fortelle at nettforbindelsen deres var nede.

- Natt til i dag gikk en nettverkssvitsj i aksessnettet vårt i stykker, forteller teknisk sjef Kirsti Løvens i TDC til digi.no.

Selskapet forteller at de i dag har jobbet på spreng med å rette feilen, blant annet ved å bytte ut maskinvare og rute om trafikk i fibernettet.

- Feilen er nå rettet og de aller fleste kundene som har vært berørt er nå oppe igjen. De fleste var oppe igjen ved halv elleve-tiden mandag, sier Løvnes.

Webhotell-aktøren Subsys er blant virksomhetene som i dag forteller at underleverandøren deres TDC hadde store tekniske problemer.

Teknisk sjef Kirsti Løvnes i TDC forteller at de har rettet feilen som slo ut nettverket deres natt til mandag.
Teknisk sjef Kirsti Løvnes i TDC forteller at de har rettet feilen som slo ut nettverket deres natt til mandag. Bilde: TDC

Subsys skriver på Twitter at de senere kom seg på nett igjen, men at nettverket deres fremdeles ikke er helt friskmeldt.

Løvnes innrømmer at feilen har berørt et begrenset antall kunder i Oslo, men ønsker ikke å gå nærmere inn på antallet.

- Det kan være noen få som ennå er berørt, utover det så er feilen nå rettet, sier hun.

TDC (tidligere kjent som TDC Song) oppgir at de er landets nest største aktør på IP-VPN-løsninger.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.