Ødeleggende konflikt mellom Fedeli og gründerne i Icon

- Det har hele tiden har vært motsetninger mellom Franco og gründerne, sier styreformann Björn Nordstrand om årsaken til at Franco Fedeli (bildet) i dag gikk fra lederjobben i Icon Medialab.

- Det har hele tiden har vært motsetninger mellom Franco og gründerne, sier styreformann Björn Nordstrand om årsaken til at Franco Fedeli (bildet) i dag gikk fra lederjobben i Icon Medialab.

I dag trakk Franco Fedeli seg fra toppjobben i det svenske internettselskapet Icon Medialab, og i pressmeldingen fra selskapet lå det klart i kortene at bakgrunnen til avgangen er konflikt mellom styret og Fedeli. Ulf Dahlsten (bildet) overtar som ny sjef, han kommer fra en stilling som sjef for det svenske postverket, og har blant annet vært med på å bygge opp nettstedet torget.se, som er et av Sveriges mest populære nettsteder. Dahlsten bor i Brussel.


- Hva er bakgrunnen for at Fedeli går?

- Det har hele tiden har vært motsetning mellom Franco og gründerne. Nå kom vi inn i en ny fase hvor vi ekspanderer kraftig. Man kommer til slutt til et punkt der man må ta tak i motsetningene. Det virker som det var rett tid nå, selv om vi synes at Franco har gjort en utmerket jobb, sier styreformann Björn Nordstrand.

- Ulf har vært en av visjonærene innen IT, og har sittet i styret. Når han var ledig ble vi veldig glade, sier Nordstrand.

- Hva vil bli annerledes med Dahlsten som leder?

- Det vil bli en annen struktur i ledelsen. Vi skal etablere deler av ledelen i Brussel, og satser på å utnytte lokale kunnskaper. Endringene vil virke suksessivt, men selskapets strategi og policy ligger til grunn og vil ikke endres når Fedeli går, sier Nordstrand til digi.no. Han avviser at de nå er uvenner, men innrømmer også at konfliktene har til tider vært alvorlige.

- For eksempel gründeren Johan Stäel von Holstein i styret, har vært i konflikt med Fedeli. Jeg har vært med å megle mellom dem, men det er ikke hat i luften, understreker han.

Til toppen