ODF-tillegg til Office i oktober

Microsoft vil publisere en forenklet versjon av selskapets planlagte OpenDocument Format-tillegg til Word denne måneden.

Microsoft oppgir at den første utgaven av det planlagte ODF-tillegget (OpenDocument Format) til Microsoft Word vil bli gitt ut i løpet av oktober. Dette skriver News.com.

Dette tillegget skal i første omgang gjøre det mulig å åpne ODF-dokumenter i Microsoft Word. Innen utgangen av året skal det komme en ny versjon som også vil gjøre det mulig å lagre dokumenter i ODF-formatet fra Word. En første prototyp av denne funksjonaltieten skal ifølge Brian Jones, en program manager for Microsoft Office, bli tilgjengelig senere denne måneden.

Open XML Translator-prosjektet planlegger å lage Office-tillegg i løpet av neste år som kan konvertere mellom Excel og PowerPoint og de korresponderende ODF-formatene.

Til vanlig vil Office 2007 bruke Microsofts eget Office Open XML-format. Dette formatet er nå i ferd med å bli standardisert av Ecma International. Det endelige forslaget ble sendt til

Ecma General Assembly i forrige uke.

    Les også:

Ifølge Jones er det ventet at Ecma General Assembly vil godkjenne formatet som en standard i løpet av desember og deretter stemmer over hvorvidt de skal leveres til ISO for en rask godkjennelse der. Dette vil da kunne skje i løpet av de påfølgende seks månedene.

Ifølge Jones er det blitt gjort betydelige endringer i spesifikasjonen, etter at Microsoft leverte den fra seg. Dette inkluderer forslag fra Novell og Apple som skal sikre at formatet også fungerer med andre operativsystemer enn Windows og med ulike programmeringsspråk. Spesifikasjonen skal i løpet av Ecma-prosessen ha vokst fra 2000 til 6000 sider.

Til toppen