BEDRIFTSTEKNOLOGI

OECD-konferanse om IKT, miljø og klima

IKT-Norges innsats for grønn IT har igjen brakt Per Morten Hoff på OECDs bane.

26. mai 2009 - 14:55

I år, som i fjor, er IKT-Norge og generalsekretær Per Morten Hoff tildelt en rolle på en OECD-konferanse om IT og miljø (se artikkelen Hovedtaler på OECD- møte om IT og miljø). I år dreier det seg om IKT, miljø og klimaforandring som arrangeres av Det danske Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling på vegne av OECD. Konferansen har status som «high-level OECD conference», og holdes i Helsingør 27. og 28. mai.

Hoff har ansvaret for «innovasjon og atferdsendring», en av åtte parallelle sesjoner.

Et annet norsk bidrag er politisk rådgiver i Fornyingsdepartementet, Jørunn Leknes, som skal innlede på parallellsesjonen om hva regjeringer kan bidra med.

Ifølge Hoff er jobben på OECD-konferansen et prestisjeoppdrag og en stor ære for IKT-Norge og prosjektet Grønn IT.

Parallelt og i samarbeid med OECD-konferansen holder den danske varianten av IKT-Norge, IT-branchen, et seminar om klimavennlig IT. Her skal prosjektleder for Grønn IT i IKT-Norge, Benedicte Fasmer Waaler, presentere Grønn ITs rapport om Norges potensial som åsted for grønne datasentre, «Norway: the coolest place to locate future data centres. Visions and realities». Rapporten utarbeides med støtte fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet og ferdigstilles i disse dager.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.