Tim Cook

Offensiv Apple-sjef står på sitt

Viker ikke  i striden om personvern.

Hva viser Apples toppsjef Tim Cook og kollegene hans frem i kveld?
Hva viser Apples toppsjef Tim Cook og kollegene hans frem i kveld? (Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Viker ikke  i striden om personvern.

Los Angeles (NTB-DPA): Apple-sjef Tim Cook sier selskapet ikke vil vike i personvernstriden med amerikanske myndigheter. Han innledet mandagens lansering av nye produkter med å kommentere saken.

Tirsdag innledes en rettshøring om saken, som startet da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å lage ny programvare og iverksette andre tiltak for å oppheve passordbeskyttelse.

Årsaken er at politiet vil låse opp en iPhone som tilhørte en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Forpliktelse

Apple nekter å godta det rettslig pålegget og mener hackingen vil kreve ny programvare som potensielt kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.

– Vi må som nasjon avgjøre hvor mye makt myndighetene skal ha over våre data og vårt privatliv. Vi mener sterkt at vi har en forpliktelse til å beskytte dette. Det skylder vi våre kunder. Vi vil ikke vike fra dette ansvaret, sa Cook under presentasjonen i selskapets hovedkvarter i Cupertino i California.

Apple lanserte deretter en ny, rimeligere iPhone med noe mindre skjerm enn dagens toppmodeller og en ny iPad Pro. (©NTB)

Til toppen