JUSS OG SAMFUNN

Offentig sektorskal dele gratis

Friprogsenteret har åpnet en "delingsbasar" for offentlige IT-systemer.

8. apr. 2008 - 09:00

Offentlig sektor har mange sære behov og utvikler mye programvare selv. I dag foregår dette uten koordinering, hvilket skaper en risiko for at mange kommuner og etater lager programvare som allerede finnes et sted om igjen.

Dette er bakgrunnen for at Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, Friprogsenteret, nå lanserer nettsiden "delingsbazaren.no". Åpningen skjer i forbindelse med "Go Open"-konferansen i Oslo den 8. og 9.april.

– Gjennom portalen kan det offentlige spare millioner ved å unngå at den samme programvaren utvikles flere ganger. Dette er delingskultur i praksis, sier direktør for Friprogsenteret, Heidi Arnesen Austlid.

Et av prosjektene som nå er lagt inn pådelingsbazaren.no er FriKomPort. Dette er en løsning som er utviklet av Kongsberg kommune for administrasjon av interne kurs i kommunen. Den totale kostnaden for utvikling av dette prosjektet ligger i overkant av 1,1 millionerkroner.

Bildet under viser forsiden av delingsbazaren.no som nå er åpen.

– Løsningen er nå lagt ut fritt tilgjengelig, og kan tas i bruk av andre uten utviklingskostnader, forklarer Austlid.

Ved lanseringen av Delingsbazaren vil det være om lag 20 prosjekter beskrevet på portalen. Like mange prosjekter er allerede kartlagt som aktuelle. I tillegg vil det være tilgjengelig innhold fra dansk og svensk offentlig sektor.

– Det er også planer om å gjøre det mulig for offentlige virksomheter å legge ut digitalt innhold som kurs, video ogdokumenter, sier Austlid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.