Offentlig beta av Opera for BeOS

Opera Software annonserte torsdag at den første Opera-utgaven som ikke er laget for Windows, nå kan lastes ned.

Høsten 1997 annonserte Opera Software Project Magic, et prosjekt for å lage utgaver av Opera-nettleseren for andre plattformer enn Windows. I tiden som er gått har selskapet opprettet og nedlagt flere utviklingsgrupper som skulle utvikle Opera for hver sin plattform. Ennå er ingen i mål, men BeOS-gruppen har nå kommet så langt at det var på tide å la de fremtidige brukerne få smake på produktet.

I pressemelding sier Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software, at lanseringen av betautgaven av Opera for BeOS er et gjennombrudd for selskapet.

Opera Software vil benytte tilbakemeldinger fra brukerne av betautgaven som hjelp for å utvikle en ferdig utgave av nettleseren.

På nettstedet til selskapet heter det at også utviklingsgruppene for Mac- og Psion/Epoc-utgavene av Opera nå arbeider hardt med å klargjøre offentlige betautgaver av programvaren.

Under utvikling er også en Linux/X11-utgave. I tillegg har Opera Software planer om å flytte nettleseren til OS/2 og Amiga.

;