Offentlig inngrep mot Windows startmeny

USAs justisdepartement har tvunget Microsoft til en mer synlig plassering av knappen som lar deg bruke en annen nettleser enn Internet Explorer.

Windows XP-programmet Set Program Access and Defaults lar brukeren spesifisere hvilke applikasjoner skal være standard valg for nettlesing, e-post, meldinger og multimedia. Når du trykker på dagens Start-knapp må du ett trinn ned i programhierarkiet før du finner dette programmet. Etter høytidelige forhandlinger med USAs justisdepartement, har Microsoft gått med på å flytte ikonet ett trinn opp, slik at det synes på lik linje med de andre standardinnstilte rotvalgene: Programmer, Søk, Innstillinger og så videre.

USAs justisdepartement har oppsynet med at Microsoft holder seg til bestemmelsene i forliket i monopolsaken. Microsoft mente opprinnelig at det var i tråd med forliket å plassere dette innstillingsprogrammet under standardikonet for innstillinger. Men etter henvendelser fra ukjent hold kom departementet fram til at det var mer i overensstemmelse med ånden i forliket å gjøre programmets eget ikon synlig straks Start-knappen ble berørt.

En talsperson for Microsoft sa til Associated Press at selskapet "samarbeider med justisdepartement for å ta i mot dets tilbakemeldinger, og forventer å gjøre endringer fra tid til annen for å gjenspeile disse tilbakemeldingene."

Endringen forventes gjennomført i neste Service Pack for Windows XP.

En talsmann for bransjeforeningen Procomp, en kjent koalisjon av Microsoft-motstandere, sa til Reuters at endringen var "fullstendig bortkastet tid og anstrengelser, og har ingenting å gjøre med å gjenopprette konkurransen."

Til toppen