Offentlig inngrep mot Windows startmeny

USAs justisdepartement har tvunget Microsoft til en mer synlig plassering av knappen som lar deg bruke en annen nettleser enn Internet Explorer.

USAs justisdepartement har tvunget Microsoft til en mer synlig plassering av knappen som lar deg bruke en annen nettleser enn Internet Explorer.

Windows XP-programmet Set Program Access and Defaults lar brukeren spesifisere hvilke applikasjoner skal være standard valg for nettlesing, e-post, meldinger og multimedia. Når du trykker på dagens Start-knapp må du ett trinn ned i programhierarkiet før du finner dette programmet. Etter høytidelige forhandlinger med USAs justisdepartement, har Microsoft gått med på å flytte ikonet ett trinn opp, slik at det synes på lik linje med de andre standardinnstilte rotvalgene: Programmer, Søk, Innstillinger og så videre.

USAs justisdepartement har oppsynet med at Microsoft holder seg til bestemmelsene i forliket i monopolsaken. Microsoft mente opprinnelig at det var i tråd med forliket å plassere dette innstillingsprogrammet under standardikonet for innstillinger. Men etter henvendelser fra ukjent hold kom departementet fram til at det var mer i overensstemmelse med ånden i forliket å gjøre programmets eget ikon synlig straks Start-knappen ble berørt.

En talsperson for Microsoft sa til Associated Press at selskapet "samarbeider med justisdepartement for å ta i mot dets tilbakemeldinger, og forventer å gjøre endringer fra tid til annen for å gjenspeile disse tilbakemeldingene."

Endringen forventes gjennomført i neste Service Pack for Windows XP.

En talsmann for bransjeforeningen Procomp, en kjent koalisjon av Microsoft-motstandere, sa til Reuters at endringen var "fullstendig bortkastet tid og anstrengelser, og har ingenting å gjøre med å gjenopprette konkurransen."

Til toppen