AVTALER & KONTRAKTER

Offentlig markedsplass vinner Helse Øst

IBX har ristet av seg samarbeidspartneren Ibistic, og kan håve inn gevinster alene fra nye offentlige gullkunder.

15. nov. 2004 - 10:28

Etter å ha skviset ut Ibistic som samarbeidspartner, er IBX Norge klar for en solid vekst gjennom nye kunder. Sist ute er Helse Øst som blir det første av de regionale helseforetakene som kobler seg opp på ehandel.no. Helseforetaket gjør årlig innkjøp for fire milliarder kroner.

Dette kan være bittert å svelge for Ibistic, som for tre år siden vant anbudskonkurransen fra Statens Forvaltningstjeneste (FT) om å drive en e-handelsløsning for det offentlige sammen med IBX.

digi.no omtalte i forrige uke hvordan Ibistic etter tre års samarbeid ble ekskludert av samarbeidet og etter rettens skjønn tildelt en erstatning på 11 millioner kroner fra IBX.

    Les også:

Administrerende direktør Robert Gjetsund i Ibistic uttrykte til digi.no skuffelse over at selskapet for all framtid har mistet sin eksklusive rett til handel som etter alle prognoser peker på solid vekst.

Nå har allerede flere nye kunder strømmet til IBX. Administrerende direktør Asbjørn Sola fortalte til digi.no at både Bergen kommune, Universitetet i Bergen og Horten kommune har signert kontrakter.

IBX har 30 kjøpere som i hovedsak er de store kommunene og leverandører. I tillegg har et 20-talls statlige virksomheter meldt sin interesse.

Nå har også Helse Øst inngått en avtale om å koble helseforetaket til ehandel.no.

Helse Øst har ansvar for spesialisthelsetjenestene i Oslo, Akershus, Oppland, Hedmark og Østfold og utfører årlige helsetjenester for 1,6 millioner mennesker. Helse Øst blir en betydelig kunde for IBX, som årlig gjør innkjøp for cirka fire milliarder kroner.

Avdelingsdirektør for logistikk og innkjøp i Helse Øst, Anders Skumsnes anslår til at det finnes rundt 100 rammeavtaler både regionale og riksdekkende, som etter hvert kan gjøres elektronisk tilgjengelig.

Det vil være Bærum sykehus og Ullevål universitetsykehus som skal være piloter, som skal skje gjennom de to sykehusenes egne ERP-systemer (VismaUnique).

I dag har IBX en årsomsetning på 12 millioner kroner og et forventet driftsresultatet på én million. Med de nye kundene kan omsetningen etter hvert nå et langt høyere nivå.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.