Offentlig testversjon av bedre Windows-søk

Microsoft har sluppet en tidlig testutgave av et verktøy som skal gi bedre søk i Windows.

Offentlig testversjon av bedre Windows-søk

Microsoft har sluppet en tidlig testutgave av et verktøy som skal gi bedre søk i Windows.

Microsoft kom i går med den første offentlige testversjonen av et verktøy selskapet kaller Windows Search 4.0. Testutgavene er tilgjengelige på denne siden til Windows XP og nyere.

Windows Search 4.0 framstår som en utvidelse av søkefunksjonaliteten i som i dag finnes i Windows Vista. Microsofts Nick White skriver i et blogginnlegg at Windows Search 4.0 vil introdusere flere nyheter som skal gjøre søket i Windows Vista bedre. I tillegg skal den rette opp de fleste av feilene som er blitt rapportert inn om søket i Windows Vista siden Vista ble produksjonsklar.

Blant nyhetene som nevnes, er støtte for Encrypting File System (EFS), mindre belastning på Exchange Server når e-post indekseres i tilkoblet modus. Samtidig vil et ikke lenger være noe lokalt mellomlager (.ost).

Windows Search 4.0 skal også ha forbedret indekseringsytelse og raskere oppdateringer av forhåndvisninger i Windows XP. I Vista skal responstiden ved spørringer være omkring 33 prosent raskere enn i dagens søk. Dessuten støttes gruppepolicyer på brukernivå.

Søkemotoren i Windows Search 4.0 er en Windows-tjeneste som også benyttes av programmer som Outlook 2007 og OneNotes 2007. Brukerne kan benytte denne søkemotoren til å indeksere innhold i et program og oppnå umiddelbare resultater ved søk i dette programmet.

Remote Index Discovery skal være utvidet slik at PC-til-PC-søk nå fungerer med alle utgaver av Windows som støtter Windows Search 4.0. Dette skal gjøre det enklere og mindre ressurskrevende å finne informasjon lagret på andre PC-er i det lokale nettverket, ved at PC-er gis tilgang til indeksen å de andre PC-ene.

I tillegg skal det være mulig å rulle tilbake den siste fungerende indeksen, slik at ikke alt må indekseres på nytt dersom det oppstår en feil.

Det er ikke oppgitt når Microsoft planlegger å lansere Windows Search 4.0.

Til toppen