Offentlige IT-kontrakter til over milliarden

Investeringsviljen er igjen tilbake, og det skal skrives offentlige kontrakter i milliardklassen fram mot sommeren.

Investeringsviljen er igjen tilbake, og det skal skrives offentlige kontrakter i milliardklassen fram mot sommeren.

Etter en investeringsbølge rett før 2000, har selskaper gjort seg ferdig med avskrivninger og er igjen klar for nytt IT-utstyr.

Dette understrekes av en lang rekke offentlige kontrakter som vil komme opp i løpet av første halvår, skriver Finansavisen.

Helse Øst er den største kontrakten vil ha en femårs-rammet opp opp mot en milliard kroner. Nye Ahus og flere av de større sykehusene på Østlandet, omfattes av avtalen.

Rammeavtalen med Ementor og Fujitus Siemens utløper 1. september. Rundt 70 prosent skal være knyttet opp mot maskinvare til Nye Ahus.

Trondheim kommune skal ifølge Finansavisen kjøpe IT-tjenester for 250 millioner kroner. Kommunen som idag har avtale med Ementor og EDB, skal levere nye avtaler innen tjenester, utvikling, vedlikehold og maskinvare.

Trondheim kommune, som har som mål å velge en leverandør, skal prekvalifisere tre til fem leverandører innen midten av mars. IBM, EDB, Ementor og Siemens vil garantert være på frierstien.

Oslo kommune skal gjennomføre IKT-modernisering med et Cisco-basert datanettverk mellom 15 bydeler som har et budsjett på 30 millioner kroner. I tillegg skal det anskaffes en datavarehus-løsning.

Til toppen