Office 11 støtter kun Windows 2000 og nyere

Microsoft har overfor betatestere innrømmet at neste utgave av Office ikke vil støtte operativsystemer eldre enn Windows 2000

Microsoft har overfor betatestere innrømmet at neste utgave av Office ikke vil støtte operativsystemer eldre enn Windows 2000

Etter at betatestere etterspurte betautgaver av Microsoft Office 11 for eldre Windows-utgaver, har Microsoft måttet offentliggjøre at neste utgave av kontorstøttepakken Office kun vil fungere under Windows XP og Windows 2000 med ServicePack 3 installert.

Dette betyr at eiere av eldre Windows-utgaver, det vil si Windows 95, Windows 98, Windows 98 SE, Windows ME og Windows NT enten må oppgradere til en nyere Windows-utgave, være fornøyd med dagens Office-utgave eller rett og slett bytte Office-leverandør.

Ifølge eWEEK benytter fortsatt over halvparten av Windows-brukerne en av de eldre utgavene av operativsystemet. Det er derfor grunn til å tro at det vil komme reaksjoner på Microsofts avgjørelse.

Microsoft på sin side forsvarer avgjørelsen med at de eldre utgavene av Windows, særlig Windows 9x, har for svak sikkerhet. Og Microsoft vet at sikkerhet er noe kundene etterspør stadig mer.

Årsaken til at Windows 2000 SP3 er satt som minimum, er ifølge eWEEK at denne utgaven inkluderer Windows Installer 2.0, den samme som leveres med Windows XP.

Ifølge Microsoft gjør Windows Installer 2.0 at antall omstarter begrenses når programvare installeres eller oppgraderes.

Ifølge eWEEK er Microsoft klar over at denne avgjørelsen ikke vil være populær blant mange av selskapets kunder, men mener at dette må til for å lage et bedre og mer stabilt produkt.

Til toppen