BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 2000 enda mer forsinket

Nok en gang er Microsoft forsinket. Denne gangen er det Office 2000 som er utsatt til neste sommer. Torsdag kunne digi.no fortelle at Windows CE 3.0 også er sterkt forsinket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. nov. 1998 - 11:17

Office 2000 føyer seg pent inn i Microsofts tradisjon for sterkt utsatte lanseringer. I tilllegg til Office 2000, venter markedet på Windows 2000 (NT 5.0) og Windows CE 3.0.

Det nye tidspunktet for at Office 2000 skal komme i butikkhyllene, er nå satt til andre kvartal 1999. Microsoft kaller ikke det nye tidspunktet for en forsinkelse, men heller et "mer nøyaktig overslag" enn det som er blitt gitt tidligere. Men selv om produktet hadde kommet i første kvartal neste år, ville også dette vært flere måneder senere enn hva mange analytikere tidligere i år anslo som sannsynlig.

Office 2000 vil komme i fem forskjellige utgaver, der forskjellen ligger i hvilken programvare som følger med. De forskjellige utgavene vil være Office Small Business, Standard, Professional, Premium og Developer.

Premium-utgaven vil blant annet inneholde webdesignprogrammet FrontPage 2000, grafikk- og tegneprogrammet PhotoDraw 2000 og sannsynligvis e-postklienten Outlook 2000. Ved hjelp av sistnevnte skal man nå kunne komponere meldinger i enhver Office-applikasjon og sende dem i HTML-format.

Den andre betautgaven av Office 2000 ventes å komme den 14. november, siden Microsoft da arrangerer en stor landsdekkende Office-begivenhet i USA. En del utviklere og forhandlere har nylig fått noe som har sett ut som en beta 2 av Premium-pakken, men dette er ifølge Microsoft en "beta av beta 2". Pakken inneholder Word, Excel, Publisher, PowerPoint, FrontPage and PhotoDraw. Testere har også rapportert at den andre beta-utgaven av Internet Explorer 5.0 følger med. Ifølge Microsoft er dette snakk om en tidlig utgave av beta 2, og ikke den som nå kan lastes ned fra Microsofts nettsted.

(Kilder: News.com, Sm@rt Reseller Online)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.