Office 2000 kommer i juni

Microsoft er blitt kraftig forsinket i sin ferdiggjørelse av Office 2000. Lanseringsdatoen er nå blitt flyttet til begynnelsen av juni. Opprinnelig skulle applikasjonspakken vært klar nå i mars. I stedet kommer det enda en betautgave.

Microsoft er blitt kraftig forsinket i sin ferdiggjørelse av Office 2000. Lanseringsdatoen er nå blitt flyttet til begynnelsen av juni. Opprinnelig skulle applikasjonspakken vært klar nå i mars. I stedet kommer det enda en betautgave.

Ole Tom Seierstad ved Microsoft Norge bekreftet i dag at Office 2000 etter planen skal være ferdig i begynnelsen av juni. Datoen 4. juni ble i helgen oppgitt av flere Internett-tidsskrifter, men Seierstad er forsiktig med å gå såpass i detalj. Derimot kan han fortelle at den norske utgaven av applikasjonssuiten ventes å komme bare tre til fem uker etter den engelske versjon. Tidligere var det lokaliserte utgavene av Office selvstendige eksekverbare utgaver av Microsofts kode. Nå vil Office 2000 lokaliseres gjennom såkalte språkpakker. Det vil si at selve programvaren er felles for alle språkversjonene, forskjellen er en eller flere filer som inneholder de lokaliserte strengene som brukes i applikasjonenes brukergrensesnitt. Hvilket språk disse filene inneholder, avhenger av hvilken språkpakke man har installert.

Office 2000, som Microsoft i fjor høst hevdet at skulle komme i mars i år, er altså blitt kraftig forsinket. Siden Office er Microsofts melkeku nummer én, er det beregnet at selskapet har tapt 400 millioner dollar bare i det inneværende kvartalet i selskapets regnskapsår. Selskapet tilbyr nemlig alle som kjøper Office 97 mellom 1. januar og 31. juli i år om å motta Office 2000 gratis når det blir ferdig.

Microsoft vil i disse dager komme med en tredje betautgave av Office 2000. Denne er ifølge Seierstad under trykking nå. Betautgave skal være såkalt "code complete", det vil si at den er fullt utstyrt når det gjelder funksjonalitet. Det som gjenstår er testing og fiksing av feil.

Er spørsmål som ofte har kommet opp i forbindelse med Office 2000, er om det har nok ny funksjonalitet til at mange vil oppgradere fra tidligere utgaver av suiten. Det er mulig at vanlige brukere ikke vil finne så mye nytt og nyttig, det gjenstår fortsatt å se. Men utviklere som jobber med VBA (Visual Basic for Application) har fortalt til digi.no at de fryder seg over mye av den nye funksjonaliteten som ligger under skallet. Dette gjelder ikke blant annet felles objektmodell (COM), bedre databasestøtte, bedre Internett-tilknytning i alle applikasjonene og ikke minst bedre integrasjon applikasjonene i mellom.

Til toppen