Office 2007 har fått PDF- og ODF-støtte

Tilgjengelig i ny servicepakke.

Office 2007 har fått PDF- og ODF-støtte

Tilgjengelig i ny servicepakke.

Microsoft kom i går med den andre servicepakken til Office 2007. Denne inkluderer samtlige oppdateringer Microsoft har utgitt til applikasjonene i kontorpakken til og med februar 2009, men også en del forbedringer som ikke tidligere har blitt utgitt.

En oversikt over mange av nyhetene finnes på denne siden.

Den viktigste, eller i alle fall mest omtalte forbedringen, er at Office 2007 SP2 har fått integrert støtte for dokumentformatene OpenDocument Format (ODF) og PDF.

Dette betyr at man i Word, Excel og PowerPoint kan åpne, redigere og lagre dokumenter basert på ODF 1.1, henholdsvis OpenDocument Text (*.odt), OpenDocument Spreadsheet (*.ods) og OpenDocument Presentations (*.odp).

Med de tre nevnte applikasjonene kan man nå også lagre dokumenter i PDF- og XPS-formatene, uten å måtte installere separate programtillegg.

De tre applikasjonene inkluderer også et konverteringsgrensesnitt som gjør det mulig for tredjepartsutviklere å lage konverteringsverktøy for filer med en gitt filnavnendelse. Brukerne vil kunne åpne og lagre filer i disse formatene via det vanlige brukergrensesnittet. De kan også sette det spesielle formatet som standardformat for Office-applikasjonen.

Mer informasjon om dette finnes på denne siden.

Lagringsvalgene i Word 2007 SP2.
Lagringsvalgene i Word 2007 SP2.

Outlook-brukere bør kunne glede seg over at tiden for både oppstart og stenging av programmet nå skal være mer forutsigbar, ved at langvarige oppgaver er flyttet fra den oppstartssekvensen og at ventende aktiviteter ikke skal hindre Outlook å avslutte. Spesielt brukere med store postbokser skal oppleve betydelig forbedret ytelse.

Det loves at det sjeldnere vil være behov for Outlook å sjekke problemer knyttet til datafiler som ikke har blitt lukket på riktig måte.

De fleste av de andre forbedringene handler om bedre stabilitet, bedre ytelse, bedre kompatibilitet med eldre Office-produkter og bedre utførelse av eksisterende funksjonalitet.

Service Pack 2 til Office 2007 kan lastes ned fra denne siden i en rekke språkversjoner, inkludert norsk.

Den vil ikke gjøres tilgjengelig via Microsoft Updates automatiske oppdateringsmekanismer før om tidligst tre måneder.

    Les også:

Til toppen