BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 365 er nå rett rundt hjørnet

Microsoft har en dato for når alle skal kunne ta i bruk kontorpakken fra nettskyen.

7. juni 2011 - 14:45

I oktober 2010 kunngjorde Microsoft en kommende kontorløsning fra nettskyen, Office 365. Produktet er rettet mot bedriftsmarkedet, og skal gi tilgang til Office, Exchange, Sharepoint og Lync. Pakken gir blant annet rask tilgang til løsninger i kategorien «unified communication».

Den enkleste varianten er rettet mot bedrifter med færre enn 25 ansatte. I en større «enterprise» utgave tilbys flere nivåer på tjenesten, og bedrifter kan velge å gi ulike grupper ansatte tilgang til ulike nivåer. De som ikke har arbeidsplass med pc kan få de begrensede funksjoner de trenger, mens tunge brukere kan få fullverdige utgaver av Excel, Word med mer dersom de ikke kan nøye seg med webutgavene. Også utviklere kan tilgodeses.

Flere Microsoft-partnere, blant dem Mamut og Software Innovation, tilbyr løsninger som kan integreres med Office 365.

En åpen beta av Office 365 har vært tilgjengelig siden april. Samtidig ble det åpnet en «app store» for utvidelser eller tillegg til pakken, med et hundretalls applikasjoner og 400 bedriftstjenester.

Microsofts globale partneransvarlig Jon Roskill la nylig ut en melding på Twitter der han oppgir 28. juni som dato for når Office 365 skal være allment tilgjengelig. Amerikanske medier bekrefter at de har mottatt innbydelser fra Microsoft til et lukket pressearrangement i New York den dagen, der temaet er oppgitt som «det nyeste rundt Office 365».

Kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Microsoft Norge sier at hun ikke har opplysninger om hva som eventuelt vil skje i Norge rundt 28. juni. Hun viser til den offisielle Office 365-bloggen, der denne datoen nevnes i tilknytning til en webcast om siste nytt rundt produktet.

Office 365 fordrer ikke annet enn en nettleser. Det er ventet at den vil fungere i alle de største nettleserne, samt på smarte mobiltelefoner og på nettbrett som Apple iPad.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.